Fortum on kansainvälinen energia-alan jättiläinen, jonka pääliiketoiminta ulottuu kymmeneen eri maahan. Fortum on myös vastuullinen yhtiö, joka omalla strategiallaan edistää muutosta kohti puhtaampaa maailmaa.

Qubilea on toiminut Fortumin yhteistyökumppanina ohjelmistotestauksen ja laadunvarmistuksen saralla vuodesta 2016 alkaen. Projekteja on vuosien aikana ollut useita, kuten esimerkiksi kuluttajille suunnatut Oma Fortum mobiili- ja verkkopalvelut, ja aurinkopaneelien tilaus- ja toimituskanava aurinkolaskureineen.

Myös rooleja ja tehtäviä on ollut monia; manuaalisesta testauksesta ja vaatimusten katselmoinnista testiautomaatiokehitykseen ja testipäällikön tehtäviin.

”Fortumin kuluttajille suunnatut palvelut ovat loistokunnossa. Laadukas ja monipuolinen mobiilisovellus on todiste, miten yhtiön palvelumuotoilu ja design system on toimialan parhaimmistoa. On ollut ilo olla mukana uudistamassa palveluita yhdessä Fortumin palvelukehittäjien kanssa.” – Marko Närvä, Test Lead, Qubilea

Qubilea kehitti Robot Framework -pohjaisen testiautomaatioratkaisun tukemaan regressiotestausta ja päivittäistä monitorointia Oma Fortum palvelulle, joka on käytettävissä sekä web selaimella että ladattavana mobiilisovelluksena. Mobiilisovelluksen testiautomaatiossa on käytössä lisäksi Appium-kirjasto. Samoja ratkaisuelementtejä hyödynnettiin myöhemmin myös Fortum SmartLiving palvelun testiautomatisoinnissa.

”Testiautomaatio on auttanut vähentämään julkaisuihin liittyvää hallinnointia, haasteita ja ovat toimineet tärkeänä tukena manuaalisen testauksen ohella. Yhteistyö Qubilean poikien kanssa on sujunut oikein mainiosti, ja he toimivat proaktiivisesti osana tiimiä.” – Maiju Vuorinen, Product Owner, Fortum

Yhteistyömme testausasioissa jatkuu edelleen ja vuonna 2021 fokus on Fingridin ohjaamassa Datahub-projektissa, jonka puitteissa kehitetään sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä. Datahub otetaan valtakunnallisesti käyttöön helmikuussa 2022.

Lisätietoja: www.fortum.fi/tietoa-meista