Testiautomaatio

Toteutamme räätälöityjä testiautomaatioratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Liittyipä tarpeesi sitten uuden ratkaisun käyttöönottoon tai olemassa olevan automaatiotestauksesi jatkokehitykseen, me varmistamme, että saat meiltä asiantuntevimman palvelun alan parhaimpia menetelmiä hyödyntäen.

Pähkinänkuoressa

Tarjoamiamme testiautomaatiopalveluita ovat mm.:

 • Testiautomaatiokehitys
 • Testauksen automatisoinnin suunnittelu ja toteutus
 • Testiautomaatiotyökalujen evaluointi ja räätälöinti
 • Kehitystiimin sparraus automatisoituun testaukseen

Oikean testiautomaation löytäminen?

Etsitkö juuri sinun projektiisi sopivaa testiautomaatioratkaisua? Qubilea lähestyy testiautomaatiota kumppanuuden hengessä, eli emme tarjoile valmista pakettia, vaan räätälöimme ratkaisun yhdessä kanssasi ja sinun tarpeidesi mukaan.

Me uskomme, että paras työkalu on se, joka on valittu huolella, ottaen huomioon tiimisi tarpeet ja tuotteesi erityispiirteet.

Aloittaessamme yhteistyötä järjestämme teknisen tapaamisen, jossa sukellamme syvälle projektisi ytimeen. Tapaamisessa tarkastelemme seikkoja, kuten: 

 • Tuotekehitysprosessi ja -tiimi
 • Käytetyt ohjelmointikielet 
 • Arkkitehtuuri ja integraatiot (yleisellä tasolla)
 • Kehitys- ja testausympäristöt
 • Laatutavoitteet ja yleiset toiveet
 • Aikataulu ja toivottu toimintamalli

Tapaamisen tiedoilla varmistamme, että pystymme valitsemaan ratkaisun, joka tukee parhaiten tiimiäsi ja tavoitteitasi laadun ja tehokkuuden osalta projektin alusta loppuun.

Oikeat työkalut testiautomaatioon?

Oikea testiautomaatiotyökalu on sellainen, joka on käyttökohteeseensa soveltuva, tiimille helppokäyttöinen ja helposti ylläpidettävä. Sen tulee tukea ohjelmistokehitystä mahdollisimman saumattomasti ja on laajennettavissa pitkän tähtäimen tarpeita ajatellen.

Emme koskaan tarjoa valmiiksi pureskeltua ratkaisua, mutta usein lähdemme tarkastelemaan vaihtoehtoina yleisiä ja hyviksi havaittuja työkaluja kuten:

 • Robot Framework
 • Cypress
 • Playwright

Käyttökohteesta ja -tarpeesta riippuen, tarkastelemme myös alati kehittyvien markkinoiden tarjoamia muita ratkaisuja ja niiden tarjoamia ominaisuuksia.

Valitse Qubilean testiautomaatiopalvelut, ja varmista, että testiautomaatiosi palvelee projektiasi parhaalla mahdollisella tavalla – nyt ja tulevaisuudessa!

Tiesitkö?

Jos testiautomaation mukaantulo projektissa viivästyy, se voi aiheuttaa ylimääräistä työtä ja päänvaivaa kiireisille kehittäjillesi.

Haluamme korostaa testiautomaation merkitystä jo ohjelmistokehityksen alkumetreillä, sillä oikea-aikaisesti aloitettu testiautomaatio tukee myös muuta testausta ja sujuvoittaa kehitystyötä!

Olisiko testiautomaation tarkoitus API-testaus vai käyttöliittymän verifiointi?

Käytä sitä ehdottomasti molempiin!

API- eli rajapintatestaus varmistaa ohjelmiston taustajärjestelmien toimivuuden ja tietojen oikeellisuuden, kun taas käyttöliittymätestaus varmistaa loppukäyttäjän näkökulman huomioimisen. Testiautomaation hyödyntäminen näissä kahdessa osa-alueessa tarjoaa useita etuja.

API-testauksessa testiautomaatio mahdollistaa tehokkaan ja toistettavan testaamisen rajapintojen pyynnöille ja vasteille. Automatisoidut testit voivat kattaa laajan valikoiman skenaarioita, kuten virheelliset syötteet, erilaiset vastauskoodit ja datan validoinnin. API-testien automatisointi säästää aikaa ja resursseja manuaalisen testauksen sijaan, ja ne voidaan integroida osaksi jatkuvaa integraatiota ja toimitusta (CI/CD), mikä parantaa kehitystiimin tuottavuutta ja ohjelmiston laatua. 

Käyttöliittymätestaus hyötyy myös testiautomaatiosta. Automaattiset käyttöliittymätestit voivat simuloida käyttäjän toimintaa sovelluksessa, kuten klikkauksia, syöttöjen antamista ja sivujen navigointia. Tämä mahdollistaa laajan testikattavuuden eri käyttötapauksille ja -ympäristöille. Testiautomaation avulla voidaan havaita käyttöliittymässä olevia bugeja ja ongelmia varhaisessa vaiheessa, mikä vähentää virheiden korjauskustannuksia ja parantaa lopputuotteen laatua.

Tiesitkö?

Automatisoitu API-testaus on nopeampaa kuin käyttöliittymän kautta suoritettu testaus, ja muodostaa tukevan pohjan, johon voi tukeutua käyttöliittymätestausta suunniteltaessa ja suoritettaessa.

Kiinnostuitko testiautomaatiosta?

Tarvitsetko testiautomaatioasiantuntijan?

Asiantuntijoidemme yhteisenä tekijänä on erinomainen tekninen osaaminen, ja monipuolinen kokemus haasteellisistakin testaushankkeista. Yleinen periaatteemme on, että asiakas saa meiltä aina motivoituneen tekijän, jonka adaptoituminen uuteen tiimiin sujuu nopeasti ja ongelmitta.  

Tekninen osaaminen on meille tärkeää, jotta testiautomaation kanssa työskentely sujuu parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi ohjelmointitaidot kuten, Python, JavaScript ja C# ovat tekijöillämme hyvin hallussa, ja hyvä ymmärrys tämän päivän softatuotannon perusmenetelmistä ja työskentelyrytmistä.

Tutustu asiantuntijoihimme

Qubilean tiimi

Tiesitkö?

Testiautomaatio testaa sille määritellyt asiat ja kokonaisuudet, jossa testien suunnittelussa on äärimmäisen suuri painoarvo. Automatisoidun testauksen tuloksellisuus muodostuu siten, että kehitystiimi sitoutuu sen käyttöön, jolloin testien jatkuva kehitys ja ylläpito kuuluvat kiinteänä osana kehitysprosessiin.
Täydellinen testistrategia yhdistää automatisoidut ja manuaaliset testit, ja me autamme varmistamaan, että saatte täyden hyödyn molemmista lähestymistavoista.

Kiinnostuitko?

Janne Lepistö

Myynti ja lisätiedot
janne.lepisto@qubilea.fi
050 487 3265

Kysy meiltä mitä vain ohjelmistotestauksesta. Autamme mielellämme!

  Kaikki yhteystiedot