Panssarvaunulla Pornaisissa!

Henkilöstökulttuuriimme kuuluvat erilaiset illanvietot ja tapahtumat, joita järkkäämme epäsäännöllisen säännöllisesti henkilöstömme kesken. Jälleen oli sen aika, mutta halusimme tehdä jotain uutta ja erikoista – iänikuisten saunailtojen ja hohtokeilausten asemesta.

Niinpä Itsenäisyyspäivän aattona, 5.12.2016 suuntasimme Pornaisiin ajamaan panssarivaunulla! MIL-Safarit Oy:n vetäjä Mika Tanner otti meidät vastaan ja esitteli yrityksensä toimintaa. Tontilla oli josy jonkinlaista pyörä- ja telavetoista maastokulkuneuvoa jolla möyriä maastossa. MIL-Safareiden tiloissa oli myös maanpuolustus- ja sotahistoriallinen museo, joka sisälsi paljon aiheeseen kuuluvaa esineistöä, mutta myös museoajoneuvoja.

Päivän agendaa ajatellen olimme tehneet päätöksen, että taistelupanssarivaunu T-55 pitää kokea, ja ainakin yhden pitää päästä sillä ajamaan! Kuljettaja valittiin kilpailulla, jossa nopeiten Suomi-konepistoolin purkanut ja kasannut taistelija sai kavuta T-55:n puikkoihin. Juusohan se nopein oli, joten me muut kiipesimme kyytiin nauttimaan 39 litraisen neuvostodieselin jytinästä. Kuulosuojaimet olivat tarpeen, kun vaunu murisi määrätietoisesti pitkin ajouraa sankka diesel-savu vanavedessään! Hienosti Juuso piti möhkäleen aisoissa ensikertalaisena!

Tämän sangen neuvostohenkisen ajokokemuksen jälkeen paistoimme tulilla makkarat ja vastaanotimme museon puolella kunniakirjat ajelusta. Sitten suuntasimme nokan kohti pääkaupunkiseutua ja läksimme porukalla Helsingin yöhön iltaa jatkamaan.