Varjo Technologies on nopeasti kasvava suomalainen teknologiayhtiö, joka kehittää virtuaalisen ja yhdistetyn todellisuuden ohjelmistoja sekä maailman ainoaa ihmissilmän tarkkuuteen kykenevää VR- ja XR-laseja.  Heidän asiakkaitaan ovat teollisuussektorin isoja toimijoita kuten mm. auto-, simulaattori- ja lentokonevalmistajia sekä lentoyhtiöitä.

Olemme tehneet Varjon kanssa yhteistyötä mm. heidän VR/XR-lasiensa laadunvarmistuksen saralla.

Testaustyö on sisältänyt erittäin laajan skaalan erityyppisiä laadunvarmistuksen työtehtäviä, kuten emolevyjen yhteensopivuustestausta eri konfiguraatioilla, HW/SW -komboihin pureutuvaa robustness -testausta mm. odottamattomissa käyttötilanteissa, ja tehtaalta tulevien laitteiden hyväksyntätestausta ennen loppuasiakkaalle toimittamista.
Näiden ohella toimeksianto on sisältänyt lukuisia määrä erityyppisiä yksittäisiä työtehtäviä, testiympäristöjen pystyttämistä ja sekalainen määrä toinen toistaan erilaisempaa teknologiapuuhastelua ja virittelyä.

Jani Ahlgren/ Senior Test Engineer, Qubilea: Työ Varjolla on ollut tähän astisen työurani monipuolisinta, koska se on sisältänyt hengästyttävän kavalkadin eri työtehtäviä kuten rauta- että softatestausta, testiympäristöjen konffausta/kalibrointia ja lukuisia erilaisia pienempiä työtehtäviä, joissa tekninen ongelmanratkaisu ja Python ovat olleet työkaluinani. Toisinaan työ on tiettyjen testausrutiinien toistamista päätelaitetestauksessa, toisinaan taas testiympäristöjen rakentamista tai firmwaren/softan testausta. Nautin monipuolisuudesta ja uusista haasteista, joten Varjo on ollut sekä mielenkiintoinen että miellyttävä asiakas!

Qubilean osaajien taustalla jyllää vahvaa teknistä ammattitaitoa myös lähempänä hardwarea tapahtuvan laadunvarmistuksen saralla.  Suurimmalla osalla meistä onkin taustaa mobiilialan testaustehtävistä, joissa ohjelmisto- ja päätelaitteiden laadunvarmistus, ja erityyppiset ei-funktionaalisen testauksen muodossa suoritetut laboratoriomittaukset ovat vahvasti selkärangassa!  Pyrimme valitsemaan ja kouluttamaan henkilöstömme siten, että heidän tekninen osaamisensa kantaa haasteellisempienkin tarpeiden vallitessa.

Näillä eväillä pystyimme hyppäämään ongelmitta Varjon kaltaisen asiakkaan avuksi kohtalaisen helpolla ja asiakas sai hektisen tuotekehityksensä rytmiin osaavan tekijän nopealla aikataululla. Koska haluamme tarjota asiakkaillemme aina parhaan kaverin, luottopakkimme Jani oli tähän erityisen hyvä asiantuntija!

Martti Timonen / Quality Manager, Varjo Technologies

Qubilean Janin kanssa on ollut ilo tehdä töitä, hän on nopea oppimaan ja pääsi siten nopeasti kärryille miten meidän testijärjestelmämme toimii. Samalla kun Jani opetteli testijärjestelmän toimintaa hän automatisoi sieltä joitakin osa-alueita helpottaakseen ja nopeuttaakseen omaa työtään. Jani on järjestelmällinen ja pitää hyvin kirjaa tehtävistä ja raportoi tunnollisesti löydökset tarvittavien taustatietojen kanssa bugijärjestelmään. Jani on aina valmis ottamaan uusia haasteita vastaan ja myös venynyt hienosti tiukoissa paikoissa, kun on pitänyt tehdä vähän pidempääkin päivää.

Lisätiedot:   www.varjo.com